Bad Looking Trouble is een krachtige jonge bluesrockband uit Utrecht. We hebben een gevarieerd en interessant repertoire van covers in de categorie van Janis Joplin, Cream, Beth Hart en Free. Een aantal steekwoorden: strak en energiek, sterke soul vocalen, gierende gitaarsolo’s en strakke blues/funkgrooves.

Jooske heeft een krachtige stem en zingt de nummers met volle energie. Vooral bij nummers als Nutbush City Limits wordt het publiek weggeblazen door de frisse en sterkte vocalen.

Dave zorgt samen met zijn Stratocaster voor de middel en hogere tonen binnen de band. Hij heeft zijn inspiratie o.a. gehaald uit gitaarhelden als John Frusciante (Red Hot Chili Peppers), John Mayer, Joe Bonamassa en Eric Clapton. Invloeden van deze mensen worden door Dave samengevoegd tot een geslaagde combinatie van blues, rock en een vleugje funk hier en daar.

Stefan zijn enthousiasme voor het drumstel en het spelen in een band is bijna net zo groot als zijn passie voor muziek. Hij probeert constant nieuwe muziek te ontdekken en daarbij vervolgens alle achtergronden van elke artiest. De lange geschiedenis van de blues en rock & roll houdt hem dan ook al jaren bezig. Zoals Ringo Starr (The Beatles) is Stefan vooral in dienst van het nummer, maar zoals Steve Jordan (Eric Clapton, John Mayer) niet bang om ruig en vies te spelen. Zijn grootste held is echter Antonie Broek (De Dijk) die strakheid, dynamiek en creativiteit combineert.

Karel is de nieuwste toevoeging aan de groep en weet met zijn strakke I-IV-V schema’s het publiek aan het dansen te krijgen. Samen met Stefan zorgt hij voor strakke en melodieuze ritmes in het blues repertoire.

Onze nieuwste toevoegingen aan de band:

Arjen is de slaggitarist van BLT. Voor exotische akkoorden en sublieme timing ben je bij hem aan het goede adres. Naast slag verzorgt Arjen ook harmonische gitaarlikjes en een solotje hier en daar.

Tim, de man op de toetsen. Met zijn Nord zorgt hij voor het perfecte bedje van heerlijke Hammond geluiden. Daarnaast zorgt hij voor de backingvocals in de band.